Contacts | Useful links

Saturday, March 06, 2021
header tz

Konjička lovačka svečanost "Sveti Hubert" - 28. listopada 2017. godine

Državna ergela Đakovo i "Lipicanska barokna raskoš" priređuju glazbeno scenski spektakl - konjičko lovačku svečanost pod nazivom "Sveti Hubert". Jedinstveni glazbeno-scenski doživljaj kakav još niste imali priliku vidjeti u Hrvatskoj održati će se u subotu, 28. listopada 2017. godine u 18:00 sati u jahaonici Državne ergele Đakovo. Dođite i uživajte u priči o lovačkoj svečanosti kakve su se u davna vremena održavale u hrvatskim dvorcima!

Vodimo Vas na uzbudljivo putovanje u 19. stoljeće kroz priču o ljubavi prema prirodi i brizi za očuvanje divljači, priču o poštovanju prema lovini i strogom protokolu. Kroz spektakl oživljavamo prošlost i sjaj dvoraca i dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu.

Scene povratka iz lova, lovci odjeveni u svečane odore u pratnji lovačkih pasa, lovci sa sokolima i sjajne kočije dvoprega i četveroprega sa dvorskom svitom samo su dio jedne prekrasne priče u ovoj predstavi.

Posebna atrakcija biti će zasigurno nastup lovaca rogista, kao i nastup dama, dresurnih jahačica u jahaćim damskim lovačkim haljinama, u povijesnim damskim sedlima na razigranim lipicancima - sve u vrtlogu glazbe posvećene lovu!

Vjerujemo da će ova svečana manifestacija poput Božićnog bala lipicanaca predstaviti gledateljima lovstvo na jedan drugačiji način, kako bi postali pravi ljubitelji lovačkih svečanosti u stilu Svetog Huberta!

Broj ulaznica je ograničen, a cijena ulaznice je 150,00 kuna. U cijenu ulaznice je uključena i lovačka večera te razgled Državne ergele Đakovo. Ukoliko se ipak odlučite da samo želite pogledat predstavu (bez večere) cijena ulaznice je 80,00 kuna. Rezervirajte svoje mjesto na ovoj jedinstvenoj svečanosti te se vratite s nama u daleku povijest i proživimo zajedno jedan mali dio toga vremena kada je visoko plemstvo organiziralo ovakve svečanosti u hrvatskim dvorcima.

Pozivamo Vas da budete i Vi dio prekrasne priče posvećene Sv. Hubertu! Svoje rezervacije napravite na broj telefona 031/822-535 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.S radošću Vas očekujemo!

Državna ergela Đakovo

Sveti Hubert s opisom

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

VISIT US ON FACEBOOK

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360eng

MOBILE APPLICATIONS

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3