Contacts | Useful links

Monday, June 01, 2020
header tz

Nastup mješovitog zbora LIBERTAS iz Dubrovnika u Hrvatskom domu u Đakovu, 11. svibnja 2019.

Libertas

Mješoviti zbor Libertas nezaobilazni je sudionik kulturnih manifestacija u Dubrovniku i Dubrovačko– neretvanskoj županiji, a često na poziv gostuje u gradovima širom Hrvatske i u inozemstvu. Osnovali su ga 1980. dvojica entuzijasta – Luka Obradović i maestro Ivan Dražinić, tadašnji direktor i šef dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Do danas je Mješoviti zbor Libertas ostvario više stotina nastupa i redovito je izborom skladbi i kvalitetom pjevanja pobuđivao ushit publike i pohvale kritike. Sudjelovao je u programima brojnih humanitarnih događanja, proslavama blagdana, na Dubrovačkim ljetnim igrama, a ostvario je i niz cjelovečernjih koncerata u Dubrovniku i izvan njega (Šibenik, Zagreb, Osijek Vukovar, Zagreb, Murter, Korčula, Varaždin, Vodice, Bari, Sorento, Ravena, Sarajevo, Češki Krumlov, gradovi Lupac i Karaševo u Rumunjskoj i drugdje).

Nastup mješovitog zbora LIBERTAS iz Dubrovnika u Hrvatskom domu u Đakovu održati će se 11. svibnja 2019. godine, s početkom u 20,00 sati.

Zbor kontinuirano proširuje svoj repertoar koji se sastoji od skladbi klasičnog glazbenog opusa kao i onih iz područja zabavne glazbe te tradicionalnih dalmatinskih i duhovnih napjeva. Stalan napredak u kvaliteti glazbenog izričaja je, uz kvalitetan repertoar, prepoznat pa je zbor dobitnik niza priznanja među kojima su Nagrada Grada Dubrovnika (1983.) i Nagrada Dubrovačko-neretvanske županije (2000.), za ugled i promociju Županije u zemlji i svijetu.

Ovim vrijednim amaterskim tijelom ravnali su mnogi poznati dirigenti: Antonio Janigro, Lovro pl. Matačić, Boris Papandopulo (koji je zboru posvetio kantatu Non bene prototo Libertas venditur auro), Milan Horvat, Ivo Dražinić (osnivač i dugogodišnji voditelj zbora), Pavle Dešpalj, Igor Gjadrov, Nikša Bareza, Anton Nanut i drugi. Umjetnički voditelj zbora je prof. Viktor Lenert, ugledni dubrovački glazbenik i pedagog.

Članovi zbora su Dubrovkinje i Dubrovčani različitih profila, zanimanja i dobnih skupina, amaterski pjevači, koji kao glazbeni entuzijasti rado odvajaju vrijeme pripremajući nove nastupe. Naročito se raduju gostovanjima izvan Dubrovnika jer tada uz nastupe imaju i dovoljno vremena za druženje.

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

VISIT US ON FACEBOOK

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360eng

MOBILE APPLICATIONS

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3