Contacts | Useful links

Tuesday, June 02, 2020
header tz

22. Smotra povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske, 23.11.2019., Hrvatski dom

Ministarstvo kulture RH je donijelo odluku da starogradsku pjesmu zaštiti kao nematerijalno kulturno dobro. Starogradskim pjesmama naziva se vrsta pjesama koje su nastale i još se izvode u gradovima, gradićima i selima Slavonije, Baranje i Srijema te na širem panonskom prostoru.

Oko Sv. Kate (krajem studenoga) svake godine od 1998. u Đakovu održava se Smotra povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske.

U 2019. godini Smotra se održava 23. studenoga s početkom u 18:00 sati u Hrvatskom domu (Kino).

plakat 22 smotra

 

Očekuju se sudionici iz Gornje Rijeke, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Klanjeca, Šolte, Iloka, Mičevca i grada domaćina, Đakova.

22.smotra povijesnih i građanskih plesova

 

Ovo je priredba koja ima za cilj očuvanje običaja, pjesme i plesa građanske tradicije i uvijek i ponovo izazove oduševljenje bogatstvom i raskoši građanskih kostima.

Sudjeluju društva koja njeguju građansku tradiciju i običaje iz cijele Hrvatske. To je prva i jedina priredba ove vrste na državnoj razini. Prvotni osnivači ove smotre su Grad Đakovo, Turistička zajednica Grada Đakova i Savez KUD-ova Slavonije i Baranje.

Uz daljnju organizaciju Saveza KUD-ova Grada Đakova, Turističke zajednice grada Đakova te KUD-a ''Sklad'' Đakovo, pokrovitelji manifestacije su Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija.

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

VISIT US ON FACEBOOK

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360eng

MOBILE APPLICATIONS

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3