Contacts | Useful links

Thursday, July 02, 2020
header tz

Vinski mjesec Osječko - baranjske županije od 12. lipnja do 11. srpnja 2020.

Priredba "Vinski mjesec Osječko - baranjske županije" predstavljena je danas na konferenciji za novinare. Organizatori su Osječko - baranjska županija i županijska Turistička zajednica, a "Vinski mjesec", odnosno "Dani otvorenih podruma" održat će se od 12. lipnja do 11. srpnja 2020. godine.

Ideja organizacije takozvane disperzirane manifestacije nastala je zbog pandemije koronavirusom i mjera Nacionalnog stožera. Broj posjetitelja mora biti ograničen kako neće biti u velikim grupama. Sve to može se organizirati za domaće goste u brojnim vinskim podrumima. Na području Slavonije i Baranje poznata su četiri vinogorja, koje će rado posjetiti upravo domaći gosti, dakle s područja Hrvatske, čulo se tijekom predstavljanja ove manifestacije. Koncept je takav da svaki vikend u navedenom razdoblju jedno vinogorje organizira dane otvorenih podruma. U prvom terminu ide vinogorje Baranja, kao najbrojnije vinogorje po broju vinarija i kušaonica i to u trajanju od tri dana od 12. do 14.06. Naime 11.06. je neradni dan, a u ovom terminu bilo je planirano održavanje Gator festa i Wine&Walka u Baranji, pa je ovo svojevrsna zamjena za ovu godinu. Iduća vikend-subota rezervirana je za vinogorje Feričanci - 20. 6. Vikend iza toga, 27. i 28.06. rezerviran je za vinogorje Erdut zbog obilježavanja Međunarodnog dana Dunava 29.06. Đakovština je planirana 3.- 4.07. zbog obilježavanja Đakovačkih vezova u to vrijeme. Vinski mjesec završava 11.07. s Večeri vina i umjetnosti u Osijeku gdje se očekuje tradicionalno velik broj posjetitelja, jer je riječ o jednom od popularnijih događaja u Osijeku

Uz otvorene vinske podrume, posjetitelji će moći naučiti nešto novo o vinu kroz organizirane Male škole vina u svakom vinogorju, uživati u prigodnim programima i vođenim šetnjama kroz vinograde.

Dani otvorenih podruma pres2

Dani otvorenih podruma pres3

 

Izvor: HRT Radio Osijek

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

VISIT US ON FACEBOOK

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360eng

MOBILE APPLICATIONS

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3