Contacts | Useful links

Saturday, July 02, 2022
header tz

Predstavljeni novi turistički projekti Grada Đakova i Turističke zajednice grada Đakova

U sklopu programa obilježavanja ''Dan grada Đakova'' danas, 10. svibnja 2021., su u kući Reichsmann inicijalno predstavljeni novi turistički projekti Grada Đakova i Turističke zajednice grada Đakova.

O projektima su govorili zamjenik gradonačelnika Robert Francem, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanja Rogoz Šola, direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek i zamjenik gradonačelnika Antun Galić.

Predstavljena su četiri projekta:

1.VIDEO – ĐAKOVO – VODIČ KROZ DESTINACIJU

Vodič kroz destinaciju Đakovo traje 6 minuta te je izrađen na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Danas je vodič premijerno prikazan te će uskoro biti dostupan na youtube kanalima TZG Đakova i Grada Đakova. Video je izrađen od strane tvrtke Pointers Travel.

 

2.BROŠURA GRADA ĐAKOVA

 

Bez naslova

 

Brošura grada Đakova izrađena je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, ima 62 stranice te osim bogatih tekstova sadrži i 77 fotografija.

Izdavač je grad Đakovo uz potporu TZG Đakova. Uredništvo čine Robert Francem, Sanja Rogoz Šola i Marija Burek. Tekstove su pisali Mirko Ćurić i Marija Burek. Grafički dizajn je potpis Siniše Vidića iz Grafike d.o.o. Hrvatska verzija je tiskana u 1000 primjeraka a njemačka i engleska verzija u 500 primjeraka.

Brošura sadržajno obuhvaća povijesni dio, vrijedne građevine, crkve i kapele, J.J.Strossmayera, Biskupski dvor, Đakovačke vezove, Đakovačke bušare, Advent, Božićni bal lipicanaca, Đakovo – kolijevka uzgoja hrvatskog ovčara, Državnu ergelu Đakovo i Lipik, Strossmayerov park, Đakovačke parkove, Spomenike u đakovačkom urbanom prostoru, Pavićanske tri kapije i druge đakovačke legende, Vrijedne đakovačke kulturne institucije, Bogatstvo mirisa i okusa, Vinski podrum Đakovačko-osječke nadbiskupije, Prirodne atrakcije, Ivandvor, Sport i rekreaciju, Đakovo – rodni grad Domagoja Duvnjaka, Gradske manifestacije…

Brošure se u digitalnom obliku mogu preuzeti na linkovima:

Đakovo - brošura za preuzimanje - hr

Đakovo - download brochure - en

Đakovo - download die broschüre - de

 

3.TURISTIČKA KARTA GRADA

Sastoji se od dvije strane. Prva strana prikazuje Đakovo cijelim planom grada s popisom ulica te je izdvojen detaljnije uži centar grada gdje su smještene najvažnije znamenitosti destinacije. Označeni su smještajni i ugostiteljski objekti te važne gradske institucije i ostale ustanove.

Druga strana posvećena je prigradskim naseljima putem izdvojenih detalja te prikaz grada Đakova s prigradskim naseljima i u sastavu Đakovštine, gdje su također istaknute sve turističke znamenitosti i ponuda.

Karta sadrži i tekstualni opis katedrale sv. Petra, Državne ergele Đakovo i Lipik, Đakovačkih vezova, Muzeja Đakovštine i Spomen-muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Karta je tiskana u 1 000 primjeraka.

Uz tiskanu turističku kartu Grada, dostupna će biti i digitalna turistička karta kao i novi planovi Grada na informativnim panoima.

 

karta

 

4.KATEDRALA SV. PETRA U ĐAKOVU – Baština u rukama

Izrađeni 3D kreativni set s motivom đakovačke katedrale ima za cilj inovativni pristup edukaciji o povijesti, arhitekturi i ostalim važnim značajkama ovog iznimno vrijednog primjera sakralne baštine u Hrvatskoj.

Set se izvrsno uklapa u didaktičke materijale za učenike s našeg područja ili posjetitelje te poslužuje kao originalni i ekološki poklon iz Đakova. Kompletan pristup je u skladu s brigom za okoliš te se koristi isključivo reciklirani papir, i niti jedan dio seta ne sadrži plastiku. Ovo je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj.

U pedagoškom smislu djeca uče o kulturnoj baštini svoga područja s tim da ne treba izostaviti suvremene tehnološke trendove u poticanju intrinzične motivacije kod djece na način da pomoću papirnatih figurica mogu napraviti, uz upotrebu mobitela, stop animacije i na taj način učiti kroz igru o povijesti svoga grada.

Navedeni set Grad i TZG Đakova će koristit kao prigodne poklone prilikom posebnih prigoda a u široj perspektivi će poslužiti edukaciji djece o kulturnoj baštini Grada.

 

 28817 Đakovo Cathedral final kr

 

 

5.VIDEO – ĐAKOVO - KOMADIĆ RAJA HRVATSKE

Navedeni video je u trajanju od 4 minute u kojem je kroz glazbu i video kadrove objašnjeno zašto je Đakovo komadić raja Hrvatske. Video je izrađen od strane tvrtke Pointers Travel.

Video možete pogledati na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=y1YrXOX5XQM

Nastavak suradnje s tvrtkom Pointers Travel ostvaren je kroz projekt „Moja Slavonija, Baranja i Srijem“. Projekt snimanja reportaže s njemačkom produkcijskom kućom Blue Planet TV pod nazivom „Moja Slavonija, Baranja i Srijem“, namijenjena za prikazivanje na njemačkom govornom području. Reportaža se prikazuje na minimalno šest televizijskih postaja diljem zapadnoeuropskog tržišta od siječnja 2021. godine. Ovo je reklamno efektivan i uspješan format reportaže za svjetske destinacije koji godinama mami zaljubljenike u putovanja na nove, neistražene destinacije. Radi se o reportaži gdje poznata osoba iz Njemačke, u ovom slučaju Oliver Hörner, vodi gledatelje kroz Slavoniju, Baranju i Srijem kao izuzetno zanimljivu destinaciju kontinentalne Hrvatske. Cilj projekta je prikaz Slavonije, Baranje i Srijema kao interesantne turističke destinacije za zapadno tržište kako bi se nakon korona krize već kroz 2021. godinu postigao bolji rezultat u turističkom sektoru te potakli dolasci turista iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

VISIT US ON FACEBOOK

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360eng

MOBILE APPLICATIONS

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3