Srijeda, Lipanj 26, 2019
header tz

Božić u Đakovu

blagdanski mozaik 620x400

Foto: Univerzal

U subotu, večer uoči prve nedjelje Došašča na adventskom vijencu postavljenom od strane tvrtke Univerzal na kružnom toku ispred crkve Svih svetih bit će upaljena prva svijeća koju će upaliti vrtićka djeca zajedno s gradonačelnikom grada Đakova, Zoranom Vinkovićem.
Svake sljedeće subote svijeće će redom paliti osnovnoškolci, srednjoškolci i na koncu župa Svih svetih.

Advent u Đakovu nije, međutim, tek vijenac, već i Božićni sajam koji će se po prvi puta odvijati uz samo klizalište, tu su i vožnje fijakerom Državne ergele Đakovo i jahanje za djecu, ''Božićni bal lipicanaca'', ''Božić u Đakovu mirisima i okusima'' / posebna Božićna ponuda đakovačkih restorana, humanitarna večera za obitelji u potrebi ''Nikolina čizmica''…

Za prosinačku gastronomsku, ugostiteljsku i trgovačku ponudu pobrinut će se Grad i TZG Đakova koji pripremaju Božićni sajam, a svi obrtnici, udruge i obiteljska gospodarstva, zainteresirani za izlaganje i prigodnu štandovsku ili prodaju u montažnim kućicama, pisane ponude po propisanim uvjetima iz objavljenog javnoga poziva mogu dostaviti u Univerzalovu upravu u Nazorovoj 68. Cijena najma kućica i štandova za cijelu sezonu kreće se od 200 do 500 kuna.

Ukupnu ponudu na klizalištu upotpuniti će zvuci tradicionalnih božićnih pjesama koje će nam izvesti Dječji vrtić Đakovo, Dječji vrtić Zvrk, MVS ''Bećarine'' KUD-a Tena, Ženska klapa Pannona, ŽVS Đakovčanke, Ženska klapa Certissa.

U mjesecu prosincu u Đakovu traje uistinu čarobni Božić...gradom voze graciozni lipicanci svakoga tko se nađe na gradskoj promenadi – Korzu, klizalište u centru grada je ispunjeno zvucima tradicionalnih božićnih pjesama kojeg izvode pjevačke skupine a miris tradicionalnih adventskih jela i pića nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Vrijedne ruke naših obrtnika i opg-ova omogućiti će svakome da ponese dio Đakova kući...Jednostavno...čarobni Božić u Đakovu!

GRAD ĐAKOVO, UNIVERZAL, TZG ĐAKOVA, DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO, SAKUD GRADA ĐAKOVA

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3