Ponedjeljak, Travanj 23, 2018
header tz

Započinju programi 51. Đakovačkih vezova pod geslom – Slavonac sam, time se ponosim!

2.staticni tzg dakovo

U subotu 3. lipnja 2017., 10. folklornom manifestacijom „SELO MOJE NA BRDAŠCU“ u Kuševcu i smotrom KUD-ova „LIPANJSKE VEČERI 2017.“ u Kondriću,  započinju prvi programi 51. Đakovačkih vezova koji se održavaju pod geslom „Slavonac sam, time se ponosim!“ te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Sabora Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske.

51. Đakovački vezovi trajat će od 3. lipnja do 9. srpnja 2017., a kroz mnogobrojna različita događanja okupit će više tisuća sudionika iz zemlje i inozemstva.

Organizatori Đakovačkih vezova su Grad Đakovo i Turistička zajednica Grada, a pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

I nakon pola stoljeća Vezovi nastavljaju na čvrstim temeljima koje su zacrtali osnivači Vezova na čelu s dr. Zvonimirom Benčevićem. Temelje se na izvornosti folklora u svim njegovim sastavnicama, regionalnom karakteru manifestacije, širokoj podršci građana Đakova, Đakovštine ali i cijele Hrvatske te na atraktivnim lokacijama na kojima se održavaju. Tako će ove godine udarni vezovski vikend započeti svečanim otvaranjem „Slavonac sam time se ponosim!“ 7. srpnja 2017., na novouređenom Strossmayerovom trgu, u izravnom prijenosu na 1. programu Hrvatske televizije.

Svečano otvaranje vratit će nas u vrijeme početka 19. stoljeća, velikog procvata Đakova, u vrijeme kada se Slavonci prvi puta susreću s lipicancima, koji su danas jedan od simbola Slavonije.

Hrvatska televizija će prenositi i svečani mimohod sudionika 9. srpnja 2017., a 51. Đakovački vezovi završit će programom „Slavonijo, zemljo plemenita“ i izborom najbolje nošenog narodnog ruha. Osim niza programskih sadržaja, Vezove i ove godine prate vezovska tiskana izdanja, među kojima prednjači tradicionalna Revija, koja je nakon prigovora gradonačelnika Zorana Vinkovića, uvrštena među časopise od interesa za Republiku Hrvatska u dobila potporu ministrice Nine Obuljen Koržinek i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. 

Detaljni program 51. Đakovačkih vezova uskoro!

 

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

PRETRAŽI STRANICU

YT_WEATHER_
Đakovo
°CKARTA GRADA

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

android1ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3