Ponedjeljak, Travanj 23, 2018
header tz

NAJAVA PREDSTAVE: KOMIČNA OPERA ''PIMPINONE'' NA ĐAKOVAČKOJ KAZALIŠNOJ SCENI

Komična opera „ Pimpinone“ na đakovačkoj kazališnoj sceni

Komičnu operu „ Pimpinone“ baroknog skladatelja Georga Philippa Telemanna uskoro će imati priliku pogledati i đakovačka publika.

12. lipnja 2017. u Centru za kulturu u 19 sati pjevaju Filip Sever, Josip Roša, Manda Sviben i Valentina Mekovec pod glazbenim vodstvom prof. Ivana Pernickog.

Ovaj komični intrmezzo najpoznatije je Telemannovo scensko djelo. Prvi put je izvedeno 1725.godine.

U ovoj iscenaciji, usamljeni "kompjuteraš" i zaljubljenik u Star Trek, Pimpinone zaposli lijepu i vrckastu čistačicu Vespettu, koju je pronašao preko telemarketinga.
Gledajući njegov Facebook profil Vespetta otkrije da je Pimpinone bogat. Kako bi se dokopala njegovog bogatstva nastoji ga zavesti i navesti ga da je oženi. Nakon što je opčinjeni Pimpinone zaprosi Vespetta nastoji upravljati njegovim životom.

Predstavu je režirala Frana Marija Vranković, dok je produkcija nastala kao suradnja Male scene iz Zagreba i udruge Sve ostalo je glazba iz Dubrovnika.

Đakovačka publika operu „ Pimpinone“ može pogledati u ponedjeljak 12. lipnja  u 19 sati.

Ulaz je slobodan. Predstave gostuju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske uz podršku Grada Đakova te zahvaljujući desetogodišnjoj suradnji PPN-a i Kazališta Mala scena iz Zagreba.

Besplatne ulaznice mogu se rezervirati kod organizatora ( PPN-a) ili na blagajni kina.

PPN se ovom prigodom iskreno zahvaljuje na čestitkama pristiglim povodom deset godina rada na izvaninstitucionalnoj kulturnoj sceni Grada te poziva mlade, ali i sve one koji se tako osjećaju da dođu u što većem broju uživati u komičnoj operi. 

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

PRETRAŽI STRANICU

YT_WEATHER_
Đakovo
°CKARTA GRADA

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

android1ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3