Kontakti | Korisni linkovi

Četvrtak, Kolovoz 17, 2017
header tz

LJETNO KINO U ĐAKOVU 2017. - FILMSKI PROGRAM

Filmski program ''Ljetnog kina'' u Strossmayerovom perivoju:

 

11. kolovoza 2017.

20,30 sati – ''Ja, Daniel Blake''

Daniel Blake (59) veći je dio života radio kao stolar u Newcastlu. Sada mu je po prvi put u životu potrebna pomoć države. Njegov se život ukrštava sa životom samohrane majke Katie i njeno dvoje malodobne djece Daisy i Dylana. Ukoliko želi pobjeći iz sobe u svratištu za beskućnike u Londonu, Katie mora prihvatiti preseljenje u stan u nepoznatom gradu udaljenom nekih petsto kilometara od njenog trenutnog mjesta boravka. Daniel i Katie naći će se zarobljeni u ničijoj zemlji ograđenoj brutalnim birokratskim aparatom i pogođeni logikom društvene podjele današnje Velike Britanije na “ambiciozne i prosjake.”

Režija: Ken Loach

Uloge: Dave Johns, Hayley Squires, Dylan McKiernan, Briana Shann, Kate Rutter, Sharon Percy, Kema Sikazwe

ja daniel blake

 

18. kolovoza 2017.

20,30 sati – ''Trgovački putnik''

Prisiljeni napustiti svoju ruševnu kuću, Rana i Emad, iranski glumački par koji trenutno priprema uloge u predstavi Smrt trgovačkog putnika Arthura Millera, unajmljuje stan od kolege glumca. Ne znajući da je tu prije njih boravila žena loše reputacije, koja je imala mnogo „klijenata", oni se useljavaju. Nesretnim spletom okolnosti, jedan od klijenata svraća u stan jedne noći dok se Rana kupa sama u kadi, a posljedice ovog događaja potpuno će poremetiti miran život ovog para.

Režija: Asghar Farhadi

Uloge: Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini, Mina Sadati, Babak Karimi

trgovački putnik

 

25. kolovoza 2017.

20,30 sati – ''Raspjevana ulica''

Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor (Ferida Walsh Peelo) morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi - njegovi roditelji blizu su prekida - a jedini mu je prijatelj stariji brat (Jack Reynor) koji je opsjednut glazbom. Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.

Režija: John Carney

Uloge: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy

raspjevana ulica

 

1. rujna 2017.

20,30 sati – ''Sluškinja''

1930-te, Južna Koreja je pod japanskom okupacijom. Na velebnom imanju japanska nasljednica živi s dominatnim ujakom. Nakon što zaposle novu sluškinju uplest će se u nevjerojatan splet događaja. Sluškinja, naime, ima opak plan. Sa svojim partnerom odlučila je zavesti nasljednicu, opljačkati je i zatvoriti u mentalnu instituciju. No kada se zaljube svi planovi krenu krivo.

Režija: Chan-Wook Park

Uloge: Min-Hee Kim, Tae-Ri Kim, Jung-Woo Ha, Jin-Woong Jo, Hae-Suk Kim

sluškinja

 

Osim filmova, publika ljetnog kina moći će pogledati i filmske kronike Foto-kino kluba, a ulaz na sve projekcije ljetnog kina je besplatan.

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

PRETRAŽI STRANICU

YT_WEATHER_
Đakovo
°CKARTA GRADA

KONVERTER VALUTA
CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

android1ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3