Nedjelja, Prosinac 16, 2018
header tz

SEMINAR ZA VODITELJE KULTURNO-UMJETNIČKIH DRUŠTAVA I DJELATNIKE U TRADICIJSKOJ KULTURI - 7. LISTOPADA 2017.

Odbor za pastoral tradicijske kulture želi pružiti svoj pastoralni doprinos njegovanju, osvježavanju i daljnjem razvoju kulturnog stvaralaštva prožetog kršćanskim duhom, a koji je u uskoj povezanosti s liturgijskim životom Crkve te iz tog razloga održava Seminar za voditelje kulturno-umjetničkih društava i djelatnike u tradicijskoj kulturi koji će se održati 7. listopada 2017. godine u 10.00 sati u Strossmayerovoj dvorani na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu (P. Preradovića 17). Tema ovoga seminara biti pučke marijanske pjesme koje će predstaviti  i o pjesmama govoriti Zrinka Posavec, akademska glazbenica. Naslov njezina predavanja je Pivat ću Mariji. Cilj je voditeljima i članovima KUD-ova ponuditi konkretne mehanizme prikupljanja građe, njenog razumijevanja i prezentacije na sceni slijedom razvoja hrvatske amaterske folklorne scene i konkretnih etnografskih metoda te usvajanje odabrane metode i primjena kasnijem radu.

Pozivamo poštovane voditelje kulturno-umjetničkih društva i sve djelatnike u različitim područjima tradicijske kulture na sudjelovanje na seminaru.

Potrebno je najkasnije do 5. listopada 2017. prijaviti se na susret priloženom prijavnicom na e-mail Pastoralnog centra Đakovo (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili se jednostavno najaviti telefonskim pozivom na 031/802-227, a po dolasku na seminaru potrebno je uplatiti 30 kn kotizacije. Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Radosno Vas očekujemo, iskren pozdrav u Gospodinu!

 

Program seminara:

10.00               Uvodna molitva i pozdrav

   Pozdravna riječ nadbiskupa/generalnog vikara

10.15               Pivat ću Mariji (I. dio) – predavanje Zrinka Posavec, akademska glazbenica

11.00               Odmor

11.30               Pivat ću Mariji (II. dio) – predavanje Zrinka Posavec,  akademska glazbenica

12.00               Rasprava        

12.30               Radionice

13.30               Završetak seminara

 

Cathedral Dakovo Croatia

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3