Srijeda, Listopad 17, 2018
header tz

U Đakovu postavljene dvije Steora pametne klupe na Trgu J. J. Strossmayera

20171013 110816

Na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu, dana 13. listopada 2017., postavljene su dvije Steora pametne klupe. Projekt ''Steora pametna klupa'' je prijavljen putem Turističke zajednice Grada Đakova u mjesecu travnju na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za Potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima. Vrijednost projekta je 55.825,00 kn.

Projekt je u najvećoj mjeri financirao Grad Đakovo i Hrvatska turistička zajednica (putem spomenutog Javnog poziva) a sudjelovanje su financijski potvrdile Turistička zajednica Grada Đakova i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Pametan grad je koncept gradova koji koriste brzorastuće tehnologije kako bi unaprijedili učinkovitost gradskih usluga i povećali kvalitetu života građana, razvijajući se na taj način u potpune i održive gradove koji smanjuju troškove i potrošnju energije, a uz to podižu životni standard i stvaraju čišći okoliš. Pametne klupe podižu svijest o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije, a u isto vrijeme klupe predstavljaju inovaciju i razvoj.

U turističkom smislu se podiže kvaliteta uvjeta boravka turista u našem Gradu te se podiže kvaliteta dostupnosti informacija. Građani i posjetitelji će moći besplatno surfati internetom te puniti svoje uređaje, kako bežičnim putem tako i putem punjača.

20171013 111041

''Steora je pametna klupa nove generacije, koja koristi solarnu energiju kako bi pružila konkretna rješenja za rastuće urbane probleme. Idealna je za gradove, parkove, zračne luke, marine, trgovačke centre i reprezentativne poslovne centre.

Steora sadrži različite mogućnosti, od pametnog USB punjenja, mobilnog interneta i informiranja građana pa sve do prikupljanja informacija.

Steora svu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi. S najvećim kapacitetom baterije na tržištu, 110Ah, Steora koristi duboke cikluse punjenja i pražnjenja kako bi optimalno koristila baterije tijekom cijele godine. Pažljivo upravljajući potrošnjom energije, Steora ima autonomiju od 2 dana bez punjenja zimi i 5 dana bez punjenja ljeti.

20171013 114252

Steora sadrži ugrađene senzore koji prikupljaju različite informacije, uključujući vremenske uvjete, broj korisnika i funkcioniranje sustava. Navedene informacije mogu biti vrlo korisne vlasnicima, bilo da je riječ o gradovima, urbanistima ili upraviteljima zelenih površina.

Steora ima ugrađen sustav hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima. Četiri velika ventilatora i poseban dizajn omogućuju optimalnu cirkulaciju zraka kako se površina za sjedenje ne bi pregrijala u ljetnim vremenima.

Superbrzi 4G internet je stalno dostupan u krugu od 4 metra od klupe. Moguće je ograničiti promet po korisniku kako bi svi korisnici imali jednak pristup.

Steora je pričvršćena za pod i zaključana kako bi se spriječilo neovlašteno otvaranje. Instaliran je i sofisticirani sustav praćenja, koji omogućuje lociranje klupe u svakom trenutku. U slučaju gašenja, krađe ili problema u funkcioniranju Steora, odmah se obavještava od strane sustava koji prati rad svih klupa.

Sve Steorine napredne mogućnosti prezentirane su kroz modernu i bezvremensku estetiku. Zbog svog minimalističkog izgleda, Steora se savršeno uklapa u svaki ambijent, bilo da se radi o užurbanom gradu ili nacionalnom parku.''

20171013 122326

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

PRETRAŽI STRANICU

YT_WEATHER_
Đakovo
°CKARTA GRADA

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3