Srijeda, Siječanj 23, 2019
header tz

U novom hrvatskom turističkom spotu Lipicanci i katedrala Sv. Petra u Đakovu

“Morate vidjeti ovaj video”, kaže nasmijani Luka Modrić, a kamera se ubrzo preusmjeri na Marina Čilića. On stoji posred dubrovačkog Straduna, pogleda u kameru pa sve gledatelje pozove da posjete grad u kojem se prvi put zaljubio.

Tako izgledaju prvi kadrovi novog hrvatskog turističkog spota koji je jučer, taman pred zatvaranje drugog dana londonskog World Travel Marketa​, Hrvatska turistička zajednica s Ministarstvom turizma predstavila trenutnim i budućim partnerima, novinarima i ostalim posjetiteljima sajma.

Riječ je o videouratku u trajanju malo duljem od tri minute, nastalim pod redateljskom palicom Nevija Marasovića te u suradnji s produkcijskom kućom BBDO, koji će u idućem periodu služiti za promidžbu naše zemlje na svim važnijim emitivnim tržištima.

Videom se pokušalo obuhvatiti sve najljepše od naše zemlje - mlade i uspješne hrvatske sportaše, glumce i glazbenike, najatraktivnije lokacije, vrijednu povijesnu i kulturnu baštinu, ali i bogatu hrvatsku ponudu koja uključuje enogastronomiju, noćni život, aktivan odmor i mnoge druge sadržaje.

''Uz činjenicu da je Republika Hrvatska iznimno bogata atraktivnim turističkim destinacijama, Grad Đakovo i Turistička zajednica su iznimno ponosni što se u novom hrvatskom turističkom spotu nalaze Lipicanci i Katedrala Sv.Petra u Đakovu.''

Uz Modrića i Čilića, glavni glumci u spotu pristali su biti i nogometaši Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić, ali i košarkaš Dario Šarić, kao i poznati duet 2 Cellos, glumica Zrinka Cvitešić te glazbenik Maksim Mrvica.

Mandžukić u spotu predstavlja svoju rodnu Slavoniju, Ivan Rakitić nacionalne parkove, a Dejan Lovren poslužio je kao najbolji promotor aktivnog turizma.

Glavni glumci iz videa, naime, pristali su svoj honorar - ukupno pola milijuna kuna - prepustiti u humanitarne svrhe, a dogovoreno je da će svaki od njih moći odabrati udrugu kojoj će biti proslijeđen dio honorara.

Osim toga, dodatna je specifičnost spota to što će se pojedini njegovi kraći dijelovi moći “rezati” i koristiti za ciljanu publiku na specifičnim emitivnim tržištima, a po toj su logici, na neki način, birani i glavni akteri videa. Dobar dio “glumaca” prepoznatljiv je na globalnoj razini, ali dio njih nosi dodatnu specifičnu težinu i na pojedinim tržištima (poput Maksima Mrvice, kojeg obožavaju na Istoku), što bi također trebalo pridonijeti vrijednosti spota.

Novi hrvatski turistički spot možete pogledati ovdje!

Izvor: www.jutarnji.hr

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3