Srijeda, Siječanj 23, 2019
header tz

MATRIX - cjelovečernja multimedijalna plesna predstava; Centar za kulturu Đakovo, 27.1.2018. u 19:00 sati

matrix slika

 

Umjetnička organizacija Histeria Nova s velikim ponosom i zadovoljstvom nam najavljuje prvo gostovanje Škole prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić u 2018. godini, sa cjelovečernjom predstavom  MATRIX koja će se održati 27. siječnja 2018. u Centru za kulturu Đakovo (Kralja Tomislava 18) u 19:00 sati

Da ponos bude još veći, radi se o šibenskoj djeci koja o Slavoniji znaju tek preko slika a koja će ovom prilikom upoznati rodni grad koreografkinje, osnivateljice i voditeljice CROM Škole Marije Šćekić kao i znamenitosti Đakova - srca Slavonije. Proširite vijest, pozovite prijatelje i podržite ovaj zajednički projekt razvoja suvremene plesne umjetnosti 21. stoljeća koju ova djeca uče već šestu godinu sa otvorenim srcima kakvu samo djeca imaju.

Cjelovečernji glazbeno-plesni spektakl MATRIX je nastao po uzoru na istoimeni fim, te će se održati u izvedbi prve generacije polaznica Škole prirodnog pokreta i suvremenog plesa Marije Šćekić (bivše polaznice OŠ za balet i suvremeni ples Jurja Dalmatinca u Šibeniku).

Predstava prikazuje svjesne strojeve (lutke) u tijelima djece koja su se pobunila protiv stereotipa, predrasuda i formalnosti. Postepenim odbacivanjem svojih crnih tamnih kaputa, nestaju i njihove maske a lutke postaju ljudi sa iskrenim dječjim srcima brišući granicu stvarnog i nestvarnog (u scenskom, umjetničkom, kreativnom i onom ljudskom smislu te riječi).

CROM plesna škola Marije Šćekić službeno se provodi u Zadru na adresi Franje Petrića 3c ali i u Šibeniku kao rezultat postignutog sporazuma o nastavku edukativno - umjetničke suradnje Umjetničke organizacije Histeria Nova i OŠ za balet i suvremeni ples Jurja Dalmatinca. Cilj ove suradnje je stvaranje i razvoj profesionalnih uvjeta za više plesno obrazovanje bivših polaznica OŠ za balet i suvremeni ples u Šibeniku.

Dođite i podržite nevjerojatnu energiju, trud, rad i entuzijazam ove djece čija ljubav prema plesu, plesnoj umjetnosti i životu općenito briše granice nemogućeg i pretvara ovu predstavu u nešto što konkurira svim profesionalnim  plesnim produkcijama u zemlji pa i šire.

IMPRESSUM:
Režija-koreografija-umjetničko vodstvo: Marija Šćekić

Plesačice i asistenti koreografkinje: Galić Laura, Gardijan Nora, Grubelić Luce, Horvat Lana, Klanjčić Matilda, Kursar Lana, Kuvačić Nora, Mikulandra Luca, Mileta Lucija, Milikić Andrea, Rajić Petra, Slavica Martina, Šarić Karla, Živković Lucijana

Voditelj svjetla: Saša Bogojević
Kompjuterska obrada i audio produkcija: Ranko Šajfar
Kostimografija: Mihaela Gregov
Fotografija: Duško Jaramaz, Milan Balaban

Produkcija: Umjetnička organizacija Histeria Nova 2017.

Grad Đakovo, Umjetnička organizacija Histeria Nova i Centar za kulturu Đakovo - ponosni su pokrovitelji ovog glazbeno-plesnog i multimedijalnog spektakla koji niti jednog posjetitelja (ni one male ni one velike) neće ostaviti ravnodušnim. 

Ulaznice su u pretprodaji u vrijeme blagajne i na dan predstave od 16:00 h. Cijena ulaznice je 20,00 kuna.

Više o predstavi: www.histerianova.com/matrix

matrix A3 web page 0

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3