Srijeda, Siječanj 23, 2019
header tz

Literarni natječaj Malih vezova - Natječaj za najbolje literarne radove djece osnovnoškolske dobi

Folklorni odbor Malih vezova, uz podršku Grada Đakova i Turističke zajednice, poziva Vas i Vaše učenike da po prvi put sudjelujete u literarnom natječaju povodom Malih vezova. Cilj je inicijative u vezovska događanja uključiti što veći broj djece te ovoj festivalskoj folklornoj manifestaciji dati novo lice – lice kvalitetnog i zanimljivog dječjeg festivala.

Tema ovogodišnjeg natječaja jest ĐAKOVŠTINA ZLATOM VEZENA, što podrazumijeva literarno stvaralaštvo s prepoznatljivim motivima vezanim za tradiciju našega kraja, život u Đakovštini, nekada i sada, običaje te kulturnu baštinu kojom se ponosimo.

Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2018. godine, a prijaviti se mogu pojedinačni radovi učenika osnovnih škola s područja Grada Đakova i Đakovštine.

Natječaj će biti proveden u dvije kategorije:

a) razredna nastava

b) predmetna nastava.

 

Propozicije natječaja jesu sljedeće:

1. Svaka škola samostalno organizira sudjelovanje učenika u natječaju.

2. Na uratku je potrebno označiti naziv škole, ime i prezime mentora, kontakt broj mentora, e-adresu mentora,        ime i prezime učenika te razred.

3. Svaki učenik može sudjelovati s jednim literarnim radom.

4. Radovi mogu biti pisani na standardnome hrvatskom jeziku i/ili na dijalektu.

5. Učenici se mogu izražavati pjesničkim i proznim tekstovima.

     Prozni tekstovi ne smiju biti duži od 3 kartice teksta, 

     (Word Document, Times New Roman, font 12, prored 1,5).

6. Radove u digitalnom obliku potrebno je dostaviti na adresu e-pošte:                                       Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , najkasnije do 15. lipnja 2018. godine.

7. Odluku o najuspješnijim radovima donosi stručno povjerenstvo u sastavu: Krasanka Kakaš, prof. hrvatskoga       jezika, Ivana Bilać, prof. hrvatskoga jezika, Maja Nikačević, dipl. uč., Marija Gačić, mag. ethnol.

8. Prijavitelji se obvezuju autorska prava prikazivanja ustupiti bez naknade.

9. Dodjela priznanja i nagrada učenicima te njihovim mentorima bit će održana na svečanoj priredbi o kojoj             ćete biti pravodobno obaviješteni.

Za sva dodatna pitanja vezana za literarni natječaj stojimo na raspolaganju putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Folklorni odbor Malih vezova

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3