Ponedjeljak, Veljača 18, 2019
header tz

Prijenos svečanog otvaranja i svečane povorke 52. Đakovačkih vezova na HRT-u

Svečano otvaranje 52. Đakovačkih vezova 2018., prijenos

Svečano otvaranje HRT


Tradicionalna manifestacija izvornog narodnog folklora Đakovački vezovi održava se svake godine u lipnju i srpnju. I ove godine Hrvatska radiotelevizija prenosit će svečano otvorenje, u petak navečer 6. srpnja 2018. u 21:00 sat na Prvom programu, kao i svečani mimohod sudionika, u nedjelju ujutro 8. srpnja 2018. u 9:00 sati na Drugom programu.

Ove se godine 52. put održava poznata manifestacija izvornog narodnog folklora Đakovački vezovi, koja okuplja na desetke tisuća sudionika. Svečanost otvaranja dio je bogatog programa koji je počeo 21. lipnja i traje do 8. srpnja.

Na otvaranju sudjeluju glumci: Darko Milas, Tatjana Bertok Zupković, Miroslav Čabraja, Sandra Lončarić Tankosić, Vjekoslav Janković, Matea Grabić Ćaćić, Ivona Kundert, Luka Bjelica te Ivan Ćaćić, a u glazbenom dijelu: Vera Svoboda, Đakovčanke, Slavonia band, KUD "Tena", KUD "Sklad", Bećarine, Zrinka Posavec, Sanja Hajduković, Zvona, Izvor, Slavonske lole.

Voditelji priredbe su Ivona Kundert i Luka Bjelica, scenarist je Mirko Ćurić, redatelj Darko Milas, glazbeni urednik Tomislav Radičević.


Urednik: Branko Uvodić

Producent: Miro Mioč

Redatelj TV prijenosa: Vladimir Koščević

 

Svečani mimohod 52. Đakovačkih vezova 2018., prijenos

Svečani mimohod

HTV izravno prenosi svečani mimohod sudionika 52. Đakovačkih vezova. Ulicama grada proći će šezdesetak kulturno-umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i inozemstva. Zaustavit će se ispred katedrale, na novouređenome Strossmayerovu trgu, a zatim će đakovačkim ulicama proći svečano ukrašene konjske zaprege i konjanici na lipicancima. Tijekom ove manifestacije bit će održan i izbor za najbolje nošeno narodno ruho za djevojke, snaše, momke i bećare.

U nedjelju, 8. srpnja, Hrvatska radiotelevizija na Drugom programu od 9:00 prenosi svečanu povorku sudionika ulicama Đakova, od Malog parka do Strossmayerovog parka, u kojoj sudjeluju folklorne skupine, svatovske zaprege i jahači.

 

IZVOR: http://hrtprikazuje.hrt.hr

https://raspored.hrt.hr

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3