Ponedjeljak, Travanj 22, 2019
header tz

Gourmet tjedan Slavonija, Baranja i Srijem

Gourmet tjedan Slavonija, Baranja i Srijem sasvim je novi projekt kojim bi se promovirala gastronomska ponuda ovog područja koja je upravo jedan od najvažnijih aduta turističke ponude. U manifestaciju bi se uključili brojni restorani, a Gourmet tjednom promovirat će se upravo na istoku Hrvatske izuzetno kratak put namirnica od polja do stola i tu svakako i osječka tržnica. Promovirat će se stara i lokalna jela, restorani i njihova ponuda a svakako i ljudi odgovorni za stvaranje tih jela.

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema započinje 17. listopada u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj će Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županijepokazati kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom. Bit će to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje francuskog Michelin* chefa Lionela Levya i chefa Hrvatske nogometne reprezentacije i nositelja srebrne medalje iz Rusije 2018. Tomice Đukića, ujedno i chefa Hotela Osijek.

Dan poslije, 18. listopada, pod motom „od polja do stola“ na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

 44444

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema nastavlja se dalje od 19. do  28. listopada u restoranima s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Tih dana restoran vinarija Josić, Zimska luka Hotela Osijek, restoran Waldinger, Krčma kod Ruže, Hotel Patria, Hotel Đakovo, restoran Sokak, Kuća Dida Tunje i drugi ponudit će posebne menije po promotivnoj cijeni od 75,00 kn i 120,00 kn.  Već tradicionalni događaj koji je Osijek pozicionirao na mapu enološke turističke ponude Hrvatske „Večer vina i umjetnosti“ upotpunit će Gourmet doživljaj u subotu 20. listopada.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, suorganizatori su Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a partneri su EU projekt Gourmet Hrvatska – Ministarstvo gospodarstva/Wyg savjetovanje i partneri, EU Camarg projekt/JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Tržnica d.o.o. Osijek, Muzej okusa i Metro Cash & Carry Hrvatska.

Više o projektu saznajte OVDJE

Izvor: hrturizam.hr 

MichelinSlavonija e1539703076629

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3