Ponedjeljak, Travanj 22, 2019
header tz

Destinacija Đakovo u vrhu hrvatskog turizma!

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koji se održavaju na Hvaru od 24. do 25. listopada 2018., u jučerašnjem večernjem programu dodijeljene su GODIŠNJE HRVATSKE TURISTIČKE NAGRADE. Navedeno je projekt Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Među tri najuspješnije destinacije kontinentalne Hrvatske, svoje mjesto je zauzeo i grad Đakovo. U kategoriji DESTINACIJA GODINE - potkategorija NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA KONTINENTALNE HRVATSKE finalisti su bili: Đakovo, Varaždin i Zagorje – Bajka na dlanu. Dodjeli je, uz djelatnike institucija Grada Đakova i Turističke zajednice grada Đakova, nazočio i gradonačelnik Marin Mandarić koji je i primio priznanje. Ovom prilikom čestitamo destinaciji Zagorje – Bajka na dlanu na osvojenom priznanju za najuspješniju destinaciju kontinentalne Hrvatske! 

image 0 02 05 120688ceb043ce8264fa50d952d3e9a386938da7f5c57e25ffc25a790c0d338d V

PUT DO PROGLAŠENJA ĐAKOVA JEDNOM OD NAJUSPJEŠNIJIH KONTINENTALNIH DESTINACIJA

Prvi korak je bila on line prijava destinacije Đakovo za predmetnu kategoriju, prijavu je izvršila Turistička zajednica Grada Đakova. Nakon toga je uslijedio ulazak u II. krug izbora (5 finalista / osim Đakova svi kandidati su bili županijska središta) koji je podrazumijevao 20-minutnu prezentaciju u Karlovcu, dana 6. rujna 2018., prema strogo određenim parametrima. Komisiju za odabir tri finalista su činili predstavnici Ministarstva turizma (6 članova), Hrvatske turističke zajednice (5 članova), Hrvatske gospodarske komore (3 člana), Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (2 člana), Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji (3 člana) te Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (2 člana). Prezentaciju je održala direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Roberta Francema te članove KUD-a ''Tena'' Đakovo i KUD-a ''Šokadija'' Budrovci.

Karlovac

Nakon primljene informacije o ulasku u III. krug (finalni) gdje su odabrana tri finalista: Đakovo, Varaždin i Zagorje – Bajka na dlanu, Grad Đakovo je dana 20. rujna ugostio komisiju od 4 člana, predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, HGK i novinara, te se predstavila ukupna turistička ponuda i potencijali grada Đakova.

20180920 173608

NAGRADA PRIPADA SVIM ĐAKOVČANIMA

Dan nakon primitka ovog prestižnog priznanja koje nas je zaista razveselilo, zahvaljujemo svima koji su pridonijeli ovom iznimnom uspjehu. Bez zajedničkog rada i truda ovo ne bi bilo moguće ostvariti.

Ova nagrada zaista pripada svim Đakovčankama i Đakovčanima, hvala Vam!

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3