Nedjelja, Kolovoz 14, 2022
header tz

Koncert Zagrebačkih solista u Centru za kulturu Đakovo

Koncert Zagrebački solisti vizual 1

Za vikend u Centar za kulturu Đakovo stiže prava glazbena poslastica. U nedjelju, 17. listopada 2021. u 19:30 h Zagrebački solisti održat će koncert za đakovačku publiku. Od 2012. godine Ansambl nastupa uz violinista Sretena Krstića kao svojega koncertnog majstora, a ujedno i koncertnog majstora Münchenske filharmonije. Ansambl čine Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Davor Philips, Ivan Novinc i Mislav Pavlin na violini, Hrvoje Philips, Marko Otmačić i Lucija Brnadić na violi, Smiljan Mrčela i Jasen Chelfi na violončelu te Mario Ivelja na kontrabasu.

Program koncerta:

Wolfgang Amadeus Mozart: Koncertantna simfonija u Es-duru za violinu, violu i gudače, K.364, za gudače obradio Sreten Krstić

I. Allegro maestoso

II. Andante

III.Presto

solisti: Sreten Krstić - violina, Hrvoje Philips – viola

Luigi Boccherini: Simfonija u d-molu, Op. 12, br. 6 “La casa del diavolo”, G506

I. Andante sostenuto – Allegro assai

II. Andantino con moto

III. Andante sostenuto – Allegro con molto

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, a svoj prvi koncert održali su iduće godine pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. U gotovo sedam desetljeća djelovanja Zagrebački su solisti snimili više od 70 nosača zvuka, održali više od četiri tisuće koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.

Izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. U lipnju 2014. godine Ansambl je izdao i kompaktni disk s djelima Borisa Papandopula, s pijanistom Oliverom Triendlom, a koji je upravo oduševio i domaću i inozemnu kritiku. Godinu kasnije, s violončelistom Marcom Coppeyem, Zagrebački solisti snimili su nosač zvuka na kojem su predstavljena tri Koncerta za violončelo, u izdanju njemačke diskografske kuće Audite.

Ulaznice za koncert moguće je kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo od 16:00 h do 20:00 h po cijeni od 30 kuna. Svakoga tjedna u Centru za kulturu Đakovo prikazuju se najnoviji filmski naslovi, a raspored prikazivanja filmova možete pronaći na Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo i službenoj web stranici Centra.

Koncert Zagrebački solisti vizual 2

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3