Utorak, Kolovoz 16, 2022
header tz

CROROUTES Kako tvrđave mogu približiti i povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu? Prijava za besplatni webinar 16. veljače

1

 

POSTANI INTERPRETATOR KULTURNE BAŠTINE ZA OSJEČKO BARANJSKU I BRODSKO POSAVSKU ŽUPANIJU!

Kako tvrđave mogu približiti i povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu? Odgovor na ovo pitanje nudi webinar koji se održava 16. veljače 2022. od 10.00 do 15.00 sati za Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku županiju u organizaciji Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute Tur Kultur i projekta “CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, u suradnji s partnerima CroCulTour i Nikola Tesla – Mreža Nikola Tesla.

2

Jeste li znali da Slavonija u nasljeđu drži dvije iznimno vrijedne barokne tvrđave i to u Osijeku i Slavonskom Brodute da su u doba gradnje bile jedne od najvećih i najmodernijih vojnih utvrda u srednjoj Europi?

Osječka Tvrđa najveća je i najvažnija povijesna građevina Osječko – baranjske županije. Predstavlja uspješan spoj vojne, građansko-upravne i sakralne arhitekture. Jezgra je to iz koje je nastao danas najveći grad na istoku Hrvatske i uz koju su vezani brojni važni događaji iz gradske povijesti. Njezinim središnjim trgom dominira zgrada General – vojarne iz 1726. godine s najraskošnijim baroknim kamenim portalom u Hrvatskoj.

Brodska tvrđava, ponos grada Slavonskog Broda sagrađena u vrijeme habsburškog carstva, najveća je tvrđava iz svoga vremena s najvećom središnjom zgradom, čiji je sustav utvrda osiguravao neprekidan mir Slavoniji čitava dva i pol stoljeća. Tvrđava je bez premca najznačajnija povijesna građevina u ovoj županiji, a njezina je gradnja započela 1715. godine i trajala je šezdesetak godina. Uloga je joj je bila obrambena, a u nju se moglo smjestiti čak 5000 vojnika. 

 

3

 

Unatoč bogatstvu resursa i turističkoj tradiciji na ovim područjima, Slavonija tek mora iskoristiti mogućnosti u razvoju kulturnog turizma. Razvoj kulturnog turizma, zahtijeva dugotrajan i sofisticiran rad. Menadžment u kulturi, tj. u korištenju kulturne baštine kao i poduzetnička aktivnost, otvoriti će pristup novim potrošačkim segmentima.

 

Program 16

Ovaj seminar predstaviti će uspješne primjere interpretacije kulturne baštine iz prakse, obraditi teme kako osmisliti kulturno turistički proizvod, inovativno i inspirativno interpretirati baštinu kroz storytelling i storydoing platforme, kako pokrenuti poduzetničke aktivnosti u kulturnim i kreativnim industrijama temeljene na kulturnoj baštini, kako postati uspješan menadžer u kulturnom turizmu, osmisliti i izraditi marketinšku kampanju kulturne rute, tko su turisti kulturnog turizma i kako doći do njih. 

I još puno više zanimljivosti saznat ćete na seminaru projekta CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama!

predavaci croroutes1

Predavači su Robert Baćac, Dubravko Fijačko, Dijana Katic, Jasenka Ricl i Kristina Nuić Prka.

Poveznica za sudjelovanje na webinaru (ZOOM), biti će dostavljena po prijavi.
Prijava za webinar je otvorena do utorka 15. veljače 2022. godine do 16 sati na:
https://forms.gle/oFatnu3WhB1XvKgo9  

 

Ciklus edukativnih radionica/ webinara održava se u organizaciji Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute Tur Kultur s ciljem prijenosa znanja i vještina za novo, inovativno “zanimanje” turistički interpretator baštine na kulturnim (turističkim) rutama kroz sustav storytellinga (pričanja priča), kao i stjecanja znanja i vještina za pokretanje poduzetničkih inicijativa u kulturnim i kreativnim industrijama tj. novih, atraktivnih turističkih proizvoda u sklopu kulturnih ruta koje se temelje na participativnom iskustvima i doživljajima.

Više o temama, predavačima, terminima i načinima prijave pronađite na FB stranici Udruge

Foto: Tz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije

Izvor: Hot Spots / Croatian Tourist Guide

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3