Utorak, Kolovoz 16, 2022
header tz

14. Međunarodni festival kazališnih akademija „Dioniz“ u Đakovu od 23. do 27. ožujka 2022.

 

DIONIZ pozivnica 2022 page 0s

 

Program ovogodišnjeg 14. međunarodnog festivala kazališnih akademija „Dioniz“ koji se u Đakovu održava od 23. do 27. ožujka, predstavili su jučer na konferenciji za medije gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i umjetnička voditeljica Dioniza Selena Andrić.

Dioniz se, kako je rečeno na konferenciji, nakon dvije pandemijske godine, vraća u naš grad u svom uobičajenom terminu. Podsjetimo, 2020. godine nije održan dok je prošle godine bio pomaknut na jesen. Gradonačelnik Mandarić rekao je kako u Đakovo dolaze studenti i profesori hrvatskih kazališnih akademija iz Zagreba, Splita, Osijeka te Sarajeva, Bosna i Hercegovina, Cetinja, Crna Gora, iz Novog Sada, Srbija, te iz Freiburga, Njemačka.

U Đakovu će 14. Dioniz okupiti oko stotinu studenata i profesora. Najavio je kako je otvorenje Festivala u srijedu, 23. ožujka, u 19 sati, uz svakovečernju izvedbu predstava u Centru za kulturu.

Prve večeri Festivala, u srijedu, na programu je predstava Bjegunci koja je svoju premijeru imala u Novom Sadu, u okviru programa Europske prijestolnice kulture (EPK), dok će premijeru za Hrvatsku imati upravo u Đakovu. - Nastala je suradnjom glumaca iz RH, Srbije i BiH, a sve povodom EPK 2021., rekao je gradonačelnik Mandarić.

Ispred Organizacijskog odbora, odnosno Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku na konferenciji je govorila umjetnička voditeljica. Dioniza Selena Andrić. - Dioniz se ove godine ponovno vraća kao veliki, međunarodni festival, rekla je Andrić i naglasila kako je izvršni producent Antonio Šabić, a kreativna producentica Iris Tomić.

Najavljujući predstavu Bjegunci, Andrić je rekla kako je riječ o velikom projektu koji dosad nije viđen, a čini ga mnoštvo simultanih priča. Nakon Srbije, Hrvatske, slijedi mu i bosanska premijera.

Andrić je najavila i radionice od četvrtka do subote - svakodnevno dvije prijepodne i dvije poslijepodne, te da ih drže strani profesori. Svake večeri prezentacije su akademija koje sudjeluju na Festivalu.

U subotu, u 18 sati, Andrić je najavila premijeru filma Marija Sekelez - Mi od pljeska živimo.

Sve predstave koje će biti održane u Centru za kulturu otvorene su za javnost, a ulaz je besplatan.

 

Program 14. međunarodnog festivala kazališnih akademija „Dioniz“ možete pogledati u nastavku.

 

Dioniz 2022

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3