1. ICT summit Osijek 2014.

Ministarstvo gospodarstva pokrenulo je u suradnji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti ICT industrije, Udrugom informatičke i komunikacijske djelatnosti HUP-a, Udruženjem za informacijske tehnologije HGK, Udrugom hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx, Agencijom za investicije i konkurentnost AIK te Gradom Osijekom projekt nacionalnog ICT summita koji se pod nazivom „ICT – ključ za razvoj hrvatskog gospodarstva“ održava 27. 11. 2014. (četvrtak)  u Osijeku, u velikoj dvorani hotela Osijek.

U djelokrugu je Ministarstva gospodarstva, između ostaloga, predlagati i provoditi industrijsku politiku i politiku primjene inovacija i novih tehnologija. Prepoznali su upravo ICT sektor kao snagu koja donosi prednosti, gospodarstvu i društvu. Digitalizacija internih i eksternih procesa poduzeća, ‘ugradnja’ ICT rješenja u  proizvode i usluge te korištenje digitalnih platformi za nove poslovne modele – to je izazov koji stoji pred nama. ICT rješenja transformiraju modele isporuke usluga i proizvoda, utječu na proizvodne troškove, pomažu u stvaranju novih proizvoda, podižu vrijednost poduzeća, odgovaraju na značajno promijenjene zahtjeve potrošača u odnosu na kvalitetu usluge i proizvoda itd.

Njihov cilj je izravno povezati industrijsku proizvodnju i usluge s ICT sektorom i uspostaviti platformu za dijalog i suradnju između strateških industrija. Zato što ICT sektor može jačati sve druge sektore. To je okvir unutar kojega će se odvijati program osječkog ICT summita.

Kotizacija za konferenciju se ne naplaćuje, a sudionici sami snose trošak smještaja i puta.

SaveTheDate 27.11. ICTSummit2014 Osijek-page-0

 

RADNI PROGRAM ICT SUMMITA - VERZ  2-page-0
IZBORNIK