10. Biciklijada

U nedjelju 1. lipnja, od 2005. godine na ovamo svome gradu Mlaco, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice i Grada Đakova, poklanja biciklijadu. I svi već znaju, ukoliko vrijeme nije naklonjeno biciklistima, biciklijada se odgađa za slijedeću nedjelju. I tako sve dok se biciklijada konačno ne održi.
Okupljanje biciklista je od 9 -10 sati na prostoru tvrtke Mlaco, A. Šenoe 40, gdje je i start. Vozi se sve do cilja na jezeru Jošava. Tijekom cijelog puta povorku prati policijska pratnja i tamburaši koji su zaduženi za dobro raspoloženje. 

Na startu biciklijade svaki sudionik dobiva na poklon navijačku majicu, te bon za gratis konzumaciju jela i bočicu vode na odredištu. Cilj biciklijade je ledina uz jezero. Djelatnici restorana Sokak na odredištu poslužuju jelo i piće, organizirane su nagradne igre (potezanje konopa, uhvati jaje,spretnost vožnje bicikla…), uz profesionalno vođenje animatora biciklijade.
Sponzor, tvrtka Capriolo iz Osijeka, daruje pet bicikala djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, dok drugih pet daruje pobjednicima nagradnih igara.
Bez Vas ovaj događaj neće biti isti, stoga, dobrodošli!

IZBORNIK