Đakovački vezovi najbolja kulturna manifestacija

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji s Ministarstvom turizma i ministarstvom kulture, te sustavom turističkih zajednica proveo je nacionalni program oznake kvalitete u kulturnom turizmu sa svrhom ocjenjivanja i unapređenja kulturno-turističke ponude „Doživi Hrvatsku – Experience Croatia 2013.“, u okviru kojeg je manifestacija „Đakovački vezovi“ proglašena pobjednikom u kategoriji Kulturna manifestacija.

Dobitnici Oznake kvalitete u kulturnom turizmu, i to jedan po kategoriji, primili su priznanje s pravom korištenja oznake i loga u vlastitim promotivnim aktivnostima i materijalima na svečanosti koja je održana u Zadru na Danima hrvatskog turizma, a u ime Grada Đakova priznanje je primio gradonačelnik Zoran Vinković.

- Ovaj svečani trenutak nagrada je za one koji su se ove godine posebno potrudili i istakli u turizmu. Ovim nagradama ističemo dobre primjere te istovremeno dajemo poticaj svima da iduće godine stvaramo i radimo još bolje. U turizmu se započinje i završava ljudima koji savjesnim radom i osmjehom turizmu daju posebnu dimenziju – istaknuo je prilikom svečanosti ministar turizma Darko Lorencin te zahvalio dobitnicima na doprinosu u realizaciji uspješne 2013.godine uz želje da 2014.bude još uspješnija.

Hrvatska turistička zajednica, ujedno je ove godine, dodijelila 24 nagrade pobjednicima u akciji „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“, „Doživi Hrvatsku – Experience Croatia“ i „Eden“. Akcijom „Doživi Hrvatsku – Experience Croatia“ ocjenjuje se razina kvalitete kulturno-turističke ponude i opremljenosti, a nagrade su dodijeljene u kategorijama: destinacija kulture, kulturna ustanova, kulturno događanje i kulturni itinerar.

IZBORNIK