Europom po kulturi / Dani slovenske kulture u Đakovu i Osijeku

Europom po kulturi novi je kulturni proizvod s potpisom PPN-a, a  svoja vrata će otvoriti u srijedu 17. lipnja 2015. u Hrvatskom domu Đakovo kada će publika imati rijetku priliku pogledati vrhunsku kazališnu predstavu „ Od tišine do glazbe“ s podnaslovom „Koncert za anegdotu i klavir“.

 Autori predstave su slovenski umjetnici Jure Ivanušič i Marko Vezovišek.

U jednosatnom performansu nas dramski glumac i pijanist Jure Ivanušič atraktivno, virtuozno i žanrovski raznoliko vodi kroz fenomen glazbe. U svom ilustrativnom,  duhovitom, a ipak muzikološko vjerodostojnom nastupu majstorski se transformira iz jedne glazbeno relevantne uloge u sljedeću; od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona, od uvertire do aplauza.

Jure Ivanušić je izvanredan glumac i vrhunski glazbenik koji, polazeći od nekih elemenata kabarea, stvara rijetko viđenu svečanost i kazališta i glazbe i humora u kojoj gledateljima čak ni slovenski jezik nije prepreka da dožive ovo vrhunsko djelo.

Ovom predstavom Slovensko kulturno društvo „Stanko Vraz“ iz Osijeka započet će ovogodišnje Dane slovenske kulture koji će se tijekom lipnja održati u Đakovu i Osijeku.

Pokrovitelji događaja su Grad Đakovo i Grad Osijek.

Početak predstave je u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni kina.

 

IZBORNIK