Hrvatska turistička zajednica predstavila PPS podstranicu croatia365.eu

Hrvatska turistička zajednica, u sklopu pilot projekta Hrvatska365, a u skladu s ciljem razvoja i promocije atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone, predstavila je danas novu podstranicu croatia365.eu izrađenu u okviru postojećeg portala HTZ-a croatia.hr i namijenjena je svim zainteresiranima za putovanja u Hrvatsku tijekom razdoblja pred i posezone.

 

”Podstranica, kao dio ukupnih aktivnosti koje Glavni ured provodi s ciljem promocije Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije, rezultat je kvalitetnoga rada svih dionika projekta. Ponosni smo što sada naši proizvodi imaju i odlične vizuale, čime su postali opipljivi i privlačniji, a samim time informativno i dostupniji”, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. Predstavljanju se pridružio, nakon aktualnog sata u Hrvatskom saboru, ministar turizma Darko Lorencin ocijenivši da se s projektom PPS-a u hrvatskom turizmu lagano pokreću promjene koje će dijelom biti formalizirane i s novim zakonom o turističkim zajednicama, a odnose se na novo i učinkovitije upravljanje destinacijama. Upravo će PPS projekt pokazati je li takvo upravljanje moguće i koliko su za njega spremne turističke zajednice, lokalna samouprava i svi drugi u destinacijama bez čije jače suradnje ne može biti ni unapređenja turističkih proizvoda i sadržaja potrebnih hrvatskom turizmu, rekao je Lorencin.

Podstranica je informativnog karaktera na kojoj je sadržaj predstavljen na jednostavan način, s privlačnim fotografijama i s pristupom informacijama na više razina. Sadržaj podstranice croatia365.eu dostupan je na sedam jezika, hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, slovenskom i poljskom, dok se u godinama pune primjene očekuje prijevod i na ostale jezike.

U postojećoj navigaciji naslovne stranice portala croatia.hr, uz do sada sadržane cjeline (Otkrij Hrvatsku, Odredišta, Aktivnosti i atrakcije, Pretraživač smještaja i Putovanje Hrvatskom), dodan je novi tab pod nazivom „Sezone“, unutar kojega je trenutno predstavljena turistička ponuda za jesen 2014., koja će se s vremenom nadograđivati i ostalim sezonama, odnosno godišnjim dobima.

Na naslovnici je predstavljeno šest linija proizvoda kroz koje je vizualno prezentirana ponuda svih 22 destinacije uključenih u PPS projekt, no dublje u strukturi stranice omogućen je pristup i pojedinačnim destinacijama. Vizual svake linije proizvoda obilježen je piktogramom koji označava pojedinu liniju proizvoda. Proizvodi predstavljeni na naslovnici PPS podstranice jesu oni koje su kao najvažnije za svoje područje istaknule PPS destinacije: kultura, biciklizam, aktivni odmor, wellness i zdravlje, poslovna putovanja te vino i gastronomija. Svaki od njih ima svoju podstranicu na kojoj su prezentirane destinacije u kojima se navedeni proizvod nudi.

Pristup sadržaju PPS podstranice omogućen je putem domene hrvatska365.hr, odnosno za druga tržišta: hrvatska365.eu, croatia365.eu, kroatien365.eu, kroatien365.hr, hrvaska365.eu, croatie365.eu, croazia365.eu, kroatie365.eu, kroatia365.eu.

 

Izvor: www.mint.hr

 

IZBORNIK