Humanitarni koncert za stradale od poplava: Mozartova velika misa u c -molu

Pozivamo Vas na izvedbu Mozartove Velike mise u c-molu u nedjelju 22. lipnja u 20h u Đakovačkoj katedrali u izvedbi Zagrebačkog orkestra mladih i Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors.

 

Koncert je humanitarnog karaktera, iako će ulaz biti slobodan, prikupljati će se dobrovoljni prilozi za stradale od poplava. Pokažimo još jednom veliko srce jer je pomoć i dalje potrebna iako više poplave nisu u medijskom fokusu. Hvala Gradu Đakovo i Filozofskom fakultetu u Zagrebu na plaćanju putnih troškova.

 

Izvedbe Mozartove Velike mise u c-molu raritetne su i u svjetskim razmjerima, a valja napomenuti kako smo upravo za izvedbu ovog remek djela u Zagrebačkoj katedrali na blagdan Bijele nedjelje pod vodstvom maestra Igora Tatarevića nagrađeni Posebnom Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu. Tako bi i u nedjelju trebalo zapjevati 100 mladih glazbenika. Osim zbora i orkestra zapjevati će nam i solisti Antonia Dunjko (sopran I), Martina Đurđević (sopran II), Josip Čajko (tenor) te Filip Sever (bas).

 

Velika misa, djelo odmah uz bok slavnom Mozartovu Rekvijemu, jedinstveni umjetnički izraz skladateljeva religioznog duha, ali i ostvarenje iznimnih izvođačkih zahtjeva zbog čega će i ova izvedba bez sumnje izazvati posebno zanimanje i publike i kritike.
Zagrebački orkestar mladih, „orkestar s dušom“, osnovan je u jesen 2010. godine od strane mladih hrvatskih glazbenika, studenata Akademije. Njihov najpoznatiji projekt je „Mozart u vrtu“, umjetnički multimedijski performans na otvorenom kojeg planiraju pretvoriti u prvorazrednu zagrebačku kulturno-turističku atrakciju. Očiglednu zaljubljenost u Mozarta dokazuje i prošlogodišnja izvedba Requiema.

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors također je osnovan 2010. godine te okuplja stotinjak članova, studenata mnogih zagrebačkih fakulteta. U kratkom postojanju Zbor je osvojio je više nagrada, osam zlatnih te dva srebrna odličja, i to na natjecanjima u Zagrebu, Barceloni i Veneciji. Mnogima je ostao u sjećanju kao finalist HRT showa Do posljednjeg zbora. Najveći uspjeh je predstavljanje Hrvatske na Eurosongu zborova u Beču 2014. godine. Mozartova Velika misa njihov je iskorak prema vrhuncima glazbene misli.

 

Pridružite nam se 22.6. u Đakovačkoj katedrali, dođite i poslušajte remekdjelo najpoznatijeg skladatelja svijeta, zaigrajte se sa energičnom mladošću ZOM-a i CD-a. Mozartujmo zajedno i pomozimo onima kojima je najpotrebnije! J

 

 

 

W. A. Mozart: Velika misa u c- molu KV 427

Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu “Concordia discors”

Zagrebački orkestar mladih

Dirigent: Igor Tatarević

Vokalni solisti:
Antonia Dunjko sopran I
Martina Đurđević sopran II
Josip Čajko tenor
Filip Sever bas

Đakovačka katedrala
Nedjelja 22. lipnja 2014. u 20h.

Ulaz besplatan, no prikupljaju se donacije za poplavljena područja.

 

IZBORNIK