Natječaj za mlade glazbenike – Imagine Croatia / Đakovo

Dragi glazbenici, pjevači, instrumentalisti,

Ove godine regionalno finale   IMAGINE CROATIA  po treći put će se održati  u Osječko baranjskoj županiji u suradnji Hrvatske glazbene mladeži i Udruge za mlade Đakovo, u  petak, 07.11. 2014. godine, uVigoru – House of good music u Đakovu  s početkom u 20.00 sati.

Pozivamo sve mlade glazbenike u dobi od 13 do 20 godina (pojedinci) i grupe do najviše 10 glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina da se prijave. Festival je  otvoren mladim  izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode.Prednost dobivaju autorske skladbe a obrade su također dobrodošle.Izvođači će imati priliku predstaviti se publici ali i žiriju sa svirkom do 15 min. Najbolji pojedinac ili grupa direktno će se plasirati na 8. Nacionalni Imagine Festival Croatia, koji će se održati u  06. 12. 2014. Na trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu, ostale očekuju druge vrijedne nagrade.

Na finalu u Zagrebu, u konkurenciji sa još devet grupa iz Hrvatske,  pobjednik će se natjecati za nastup na međunarodnom festivalu IMAGINE 2015, , a ostale nagrade su gostovanja na festivalima Imagine Belgium u Brusselsu, Imagine u Francuskoj, Švedskoj, izdavanje singla i još niz vrijednih nagrada.

Svi zainteresirani mladi glazbenici svoju prijavu mogu izvršiti putem maila:

imaginedjakovo@gmail.com   najkasnije  do 03.11.2014

Svi prijavljeni trebaju dostaviti sljedeće podatke:

- ime izvođača(ili grupe)

-broj izvođača

-glazbeni stil

-kratki opis

-tehničke potrebe

-kontakt telefon

- dvije snimke snimljene u mp3 formatu (kvaliteta snimke nije važna ,ako nemate snimku nije problem) ili link na youtube

* nepotupne prijave neće se razmatrati

 

Potražite nas na FACEBOOKU

 

Što je Imagine Festival?

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa(13 – 20 godina) – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International- svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji (Music Live), u Južnoj Africi (Music Crossroads  Southern  Africa), u Sloveniji (Najstfest), od 2010 u Rumunjskoj, a 2014. će biti njegova osma obljetnica i u Hrvatskoj. Od 2011. godine većina nacionalnih festivala je preuzela zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, u Rumunjskoj Imagine Romania i sl. Više o Imagine Croatia, prošlogodišnjim pobjednicima nagradama i ostalom potražite na http://www.hgm.hr/

 

 

IZBORNIK