Obilježavanje Međunarodnog dana voda

Pozivamo Vas da nam se priključite u subotu 21. ožujka na jezeru Jošava u 08:30 sati gdje će članovi Odreda izviđača “Klasje” Đakovo uz suradnju s Turističkom zajednicom grada Đakova i Caffe barom “Jošava” provesti polu-dnevni izlet s edukativnim radionicama povodom Međunarodnog dana voda.

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka.

Prve važne preporuke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse bile su formulirane na konferenciji Ujedinjenih naroda o vodama koja je održana 1977. godine u Mar del Plati (Argentina). Nakon konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeirou, Opća skupština UN je rezolucijom od 22. veljače 1993. odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

Iz tog razloga članovi Odreda izviđača „Klasje“ odlučili su i ove godine obilježiti Međunarodni dan voda jednim poludnevnim izlet obogaćenim edukativnim radionicama.

Ove godine u ovaj projekt uključila se i Turistička zajednica grada Đakova te Caffe bar „Jošava“.

Radionice će se održati na jezeru Jošava u prostorijama caffe bar „Jošava“ s početkom u 08:30 sati.

Osnovni cilj ovog projekta je educirati najmlađe članove izviđačke organizacije o važnosti vode u životu čovjeka ali isto tako i skrenuti pažnju ostalim sugrađanima na problem onečišćenja vodenih površina u okolici grada Đakova.

Program koji će se provoditi na radionici je iz službene literature Saveza izviđača Hrvatske namijenjen za kategoriju poletarci i pčelice te iz priručnika „Voda – izvor života“ autora Bojana Bošnjaka i Natalije Matić.

 

 

IZBORNIK