Osmi susret pjevačkih skupina „Dođi, drugo, na divane“ u znaku Zwizda

Ovogodišnji, osmi po redu, pjevački susret Dođi, drugo, na divane održat će se u subotu 25. travnja 2015. u Hrvatskom domu Đakovo s početkom u 20 sati i bit će u znaku „Zwizda“.

„Naime, ove smo godine odlučili predstaviti ŽVA „Zwizde“ iz Zagreba i ŽPS „Viojlice“ iz Slavonskog Broda.“ ( PPN, organizator Susreta)

Zwizde su se okupile 2007. godine pod vodstvom Zrinke Posavec s idejom i ciljem pjevanja tradicijskih napjeva krajeva u kojima žive Hrvati Šokci. Grupu čine većinom  djevojke koje u Zagrebu studiraju, žive i rade, a podrijetlom su iz Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke. Zwizde iskreno žive i razumiju ono što izvode.

Svoj cilj: istraživanje folklornih tradicija i njegovanje glazbenog izričaja Šokadije uspješno ostvaruju svojom željom, voljom i srcem, ali i stručnom osposobljenošću voditeljice Zrinke Posavec, akademske glazbenice te članice Marije Gačić, magistre etnologije i kulturne antropologije.

Na osmim Divanima Zwizde će izvesti  dvadesetak napjeva iz Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke.

Program će voditi same Zwizde, govorit će nam o sebi i tako promovirati svoj novi nosač zvuka „Op, lonci i lončići“.

„Ovo je i prva promocija tek izdanog albuma i sretni smo da ga možemo predstaviti baš u Đakovu.“ ( Zrinka Posavec, autorica programa i voditeljica Zwizda)

Uz Zwizde na ovogodišnjim Divanima đakovačkoj publici predstavit će se i mlada pjevačka skupina „Viojlice“ iz Slavonskog Broda.

Ulaznice po cijeni od 10 kn mogu se kupiti na blagajni kina.

Organizator Susreta je PPN Đakovo.
oglas dodji drugo_2015

IZBORNIK