PPS Projekt

Hrvatska turistička zajednica je pokrenula projekt podizanja konkuretnosti hrvatskog turizma kroz PPS koncept, koncept produljenja pred i posezone. Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, putem Turističke zajednice grada Đakova u suradnji sa Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, kandidirale su zajedničku destinaciju pod nazivom “Wine Tour Slavonije i Baranje”.

U projekt se uključuju pružatelji usluga smještaja (privatni iznajmljivači, kampovi, hotel i sl), turističke agencije, ugostiteljski objekti, trgovine i svi ostali pružatelji usluga turistima. Za sudjelovanje u projektu definirano je razdoblje rada objekata od 1.9. do 31.12.2014. Za sudjelovanje u projektu potrebno je ispuniti Izjavu – obrazac za prijavu članova.

Kako bi se osigurala uspješna tržišna komunikacija koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji turista u Hrvatskoj kao destinaciji koja ima atraktivnu PPS ponudu uvest će se sustav PPS oznaka i certificiranja, kojim će biti obuhvaćeni subjekti javnog i privatnog turističkog sektora. Implementacija sustava oznaka pružit će neposrednu korist i nositeljima oznaka destinancije i gospodarskim subjektima budući da će im osigurati veću vidljivost/prepoznatljivost i lakše pozicioniranje na tržištu kroz dodjelu PPS oznake, neograničeno korištenje iste u svim marketinškim aktivnostima, članstvo u destinacijskom i nacionalnom PPS klubu, isticanje nositelja oznaka na posebnoj PPS pod stranici internetskog portala HTZ-a (s intezivnijim razvojem PPS ponude, u narednim godinama planira se formiranje zasebne PPS internetske stranice HTZ-a) kao i promociju kroz komunikacijske kampanje koje će provoditi Hrvatska turistička zajednica.

Vezano uz navedeno, HTZ provodi aktivnosti odabira logotipa i komercijalnog imena s ciljem brendiranja PPS ponude i destinacija, dok se istovremeno pristupilo i izradi PPS internetskih pod stranica.

Više o projektu možete saznati na web stranici HTZ-a, na slijedećem linku!

Svaka Turistička zajednica u Osječko-baranjskoj županiji je odgovorna za pripremne radnje / poslove za subjekte sa svog područja. Subjekti s područja grada Đakova sve informacije mogu dobiti u Turističkom uredu TZG Đakova gdje je potrebno poslati ispunjenu izjavu zaključno sa 20. rujna 2014. godine, s pečatom i potpisom subjekta.

Odluka i Pravila PPS Kluba – TZG Đakova

IZBORNIK