Sudjelovanje u kampanji Zelena čistka u sklopu globalne akcije Let’s do it! World Cleanup 2015. (obilježavanje Dana planeta Zemlje)

Grad Đakovo je prepoznao važnost kampanje Zelena čistka kao važan korak u promjeni odnosa građana prema primarnom svrstavanju otpada, i saniranju postojećih divljih odlagališta. Podupiranjem kampanje omogućit će se aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša i prirode, ali i stvoriti dodatan iskorak koji će pridonijeti kvalitetnijem dijalogu s građanima.

 

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra, buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

 

Ciljevi:

  • osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada
  • okupiti volontere i organizacije u zajedničkoj akciji čišćenja 18. travnja 2015.
  • očistiti ilegalno odložen otpad u cijeloj Hrvatskoj
  • podignuti svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, kao zajedničkog dobra sviju
  • povezati predstavnike svih sektora  za realizaciju zajedničkog cilja, čišće Hrvatske
  • utjecati na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama

 

Odred izviđača “Klasje” Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova u akciji

Đakovački izviđači sudjeluju u akciji sa svim članovima i Turističkom zajednicom grada Đakova. Lokacija koja je odabrana za čišćenje je Đakovački gaj. Razlog tome je što je upravo to lokacija gdje izviđači provode jedan dio praktičnog dijela programa Saveza izviđača Hrvatske.

Ujedno uključenjem u akciju ”Zelena čistka”, Odred izviđača ”Klasje” Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova obilježavaju i svjetski Dan planeta Zemlje.

Akcija kreće u subotu 18. travnja s početkom u  08:00 sati, okupljanjem svih članova pred zgradom odreda u ulici V. Nazora 1. Nakon okupljanja kreće šetnja prema Đakovačkom gaju.

Vrijeme predviđeno za dolazak na teren je 09:00 sati, a samo čišćenje terena u trajanju od sat vremena, krenulo bi između 09:15 i 09:30.

Nakon provedene akcije  čišćenja provodi se poseban program za najmlađe članove, a poseban za starije članove.

Dok će se program za poletarce i pčelice temeljiti na igrama i radionici “priprema za pravilno paljenje vatre” , izviđači i planinke učili bi kako se podiže zaklon u šumi te kako se pravilno osmatra neko mjesto.

Previđeno vrijeme za završetak akcije je između 11:45 i 12:00 kada će se članovi uputiti nazad pred zgradu odreda.

Glavna odgovorna osoba: Antun Šimić – Šima, starješina odreda.  Broj mob:098 666 – 573

Koordinator akcije: Loren Marušić , Broj mob: 095 883 – 2529

Uključite se i Vi! Let’s do it! World Cleanup 2015.

LOKACIJA: Đakovački gaj

U slučaju lošeg vremena akcija na terenu se otkazuje dok će se teorijski dio održati u prostorijama Odreda izviđača ”Klasje”, V. Nazora 1 od 10,00 sati.

WC2015

 

 

IZBORNIK