Kontakt | Nutzliche links

Dienstag, August 03, 2021
header tz

„Blagdani su tamo gdje je dom…” - Svome gradu za blagdane / Advent u Đakovu 2020./2021.

Advent u Đakovu glavni plakat 2020

 

Dok kristalna jeka zvona iz zvonika đakovačke katedrale, što se izdižu iznad grada, odzvanja širokom slavonskom ravni i poziva putnike namjernike da svrate u toplinu srca Slavonije, ispod njih, u njezinu krilu, svio se najljepši adventski vijenac, u čijem središtu žubori voda. Simbol je to života koji protječe ovim gostoljubivim gradićem, koji svakog gosta napaja iskrenom dobrodošlicom, koji ga hrani mirisima Slavonije, delicijama ovog kraja, koji ga ogrće širokom slavonskom dušom i dočekuje najtoplijim osmijehom.

Dva zvonika, k'o dva stražara, bdiju nad svakim tko u njihovu sjenu zađe. Na širokom trgu velikana biskupa Strossmayera rodila se čarolija. Razlijeva se svjetlost adventskih svijeća koja simbolizira vjeru i zajedništvo, ona je simbol doma u kojem osjećamo najveću sigurnost i ljubav.

Ovogodišnji Advent u Đakovu odiše zajedništvom i tradicijom. U programu „Svome gradu za blagdane / Advent u Đakovu” organizirane su izložbe, online retrospektive i programi, za najmlađe program „Blagdansko vrijeme za priču”, paljenje adventskih svijeća, „Božić u kinu”, festival „Kalorifer”, Betlehemsko svjetlo stiže u Đakovo, Božićni i Novogodišnji online koncerti, likovne online radionice, zimske radionice „Pozitivan duh”, naravno sve u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

U prekasno uređenom ambijentu pažnju posjetitelja privlače ukrasi i skulpture od slame, posebno lipicanci i saonice. Đakovo i posjetitelji tisućama fotografija adventske čarolije šalju ljubav i radost svima.

Novost u ovoj godini za sve Đakovčane i posjetitelje jaslice su od slame u prirodnoj veličini, smještene na prekrasnom Strossmayerovu trgu u okrilju katedrale sv. Petra. U jaslicama nalazimo ono najvažnije – obitelj  i zajedništvo jer blagdani su tamo gdje je dom.

 

NAPOMENA: Promjena radnog vremena klizališta u odnosu na dolje navedeni program - Svakodnevno od 11:00 do 19:00 sati, Badnjak i Stara godina od 11:00 do 16:00 sati.

 

 

Advent Djakovo program mali 1 2020

 

 

 

Advent program web veliki2020 205x295mm

 

Preuzmite program (jpg)  OVDJE

Preuzmite program (word) OVDJE

 

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

Besuchen Sie uns auf Facebook

KROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360ger

Mobile Anwendungen

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3